Povestea festivalului

Festivalul Internaţional „Capitala Muzicală” a apărut la Sibiu în 10 mai 2012 din dorinţa de a descoperi şi promova copiii şi tinerii talentaţi. Dar şi de a stimula cele mai valoroase prezenţe, asigurând un cadru propice pentru evoluţia într-un concurs desfășurat în condiții de spectacol televizat a tuturor tinerilor interpreţi. În perioada festivalului, la Sibiu, reuşim să creăm cadrul propice pentru ca tinerele talente din domeniul muzicii să se cunoască, să se întâlnească și să împărtășească din experiența proprie și celorlalți.Festivalul face parte din Programul Educaţional Internaţional “Viaţa la pozitiv”, aflat în organizarea Asociaţiei “Positive Life” a Liceului Tehnologic “Independenţa” și a Liceului de Artă din Sibiu.

An de an, Sibiul demonstrează că poate găzdui evenimente culturale diverse, fiind unul dintre cele mai importante centre de cultură din această parte a Europei, fapt care atestă în continuare titulatura primită de Sibiu în anul 2007, aceea de „Capitală culturală europeană ”.

Timp de 3 zile, an de an, Sibiul devine o capitală muzicală autentică pentru cei mai talentaţi copii şi tineri la cele 4 secţiuni de concurs: folk, folclor, muzică clasică și muzică pop, vocal și/sau instrumental.