Peste 150 de copii și tineri talentați din 60 de localități vin la Sala Thalia din Sibiu, să concureze în cadrul Festivalului ”Capitala Muzicală” ajuns la ediția a XI-a.

     Concurenții se vor întrece la cele 4 secțiuni ale festivalului: Muzică instrumentală, Folk, Muzică populară și Muzică ușoară, iar evoluția lor poate fi urmărită în cele două zile de concurs – 18 și 19 august atât pe scena mare a Sălii Thalia din Sibiu. Gala Laureaților are loc duminică 20 august începând cu orele 12:00, cât și în direct în mediul online și pe EvenimentTV Regional.
    Suma totală a premiilor se ridică la peste 10.000 de lei, din care 4.800 lei este premiul ce-l va primi câștigătorul Trofeului Festivalului.

    Juriul este prezidat de soprana Felicia Filip, și are în componență nume cunoscute la nivel național, regional și local: prof. Stela Avesalon, prof. Cristian Mihăilescu, Crina Mardare – vocal coach ”X-Factor”, Ileana Vieru jurnalist la Radio „Antena Satelor”, Rodica Tulbure jurnalist la Radio Cluj, interpretele de muzică populară Sînziana Ștefan și Anca Maria Mărginean, Nicoleta Stoian secretar muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu, doamna muzician Mihaela Grigoraș, artista pop Elena Hasna – vocal coach la ”Compania de artiști” și Darius Pasăre – câștigătorul Trofeului festivalului – ediția a X-a, 2022,
     Programul celor 3 zile de festival:
Vineri, 18 august, orele 10:00 – 21:00 (cu pauze)
– Concursurile de Muzică instrumentală, Muzică populară și FOLK;
Sâmbătă, 19 august, orele 11:00 – 21:00 (cu pauze)
– Concursul de Muzică ușoară;
Duminică, 20 august orele 12:00 – 15:00
– Gala Laureaților – festivitatea de premiere a câștigătorilor

    Cei peste 150 de participanți sunt pregătiți de 55 de profesori coordonatori din cadrul a 53 de școli de muzică și canto din țară. Dintre ei, 19 de concurenți participă la mai multe secțiuni ale festivalului.
    Festivalul Internațional ”Capitala Muzicală” este organizat de Asociația Positive Life, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu, Liceul de Artă Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu. Este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2023 și sprijinit financiar de Consiliul Județean Sibiu, prin Agenda de Tineret 2023.      O contribuție esențială pentru buna desfășurare a întregului eveniment o au cei peste 50 de tineri voluntari din cadrul ”Academiei de Voluntari” – alt proiect al Asociației Positive Life.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *